Skip directly to content

Vizija

V podjetju Pfizer smo ponosni na dediščino razvijanja zdravil. Prizadevamo si tudi v prihodnje razvijati inovativne možnosti zdravljenja. Trdo delamo za izboljšanje kakovosti življenja bolnikov, pa tudi za boljšo dostopnost sodobnih oblik zdravljenja. Prepričani smo namreč, da si bolniki zaslužijo najboljša zdravila.  Morali bi imeti pravico do informiranja o možnostih zdravljenja v sodelovanju s svojim osebnim zdravnikom ali zdravnikom specialistom. Pfizerjev oddelek za raziskave in razvoj trenutno pripravlja približno 80 novih zdravil, in sicer zdravila za bolečine, rakave bolezni, številne kronične bolezni, pa tudi cepiva. Sodimo med vodilna svetovna inovativna biofarmacevtska podjetja. Naše delo temelji na raziskavah in iskanju novih možnosti zdravljenja. Iščemo rešitve, ki temeljijo na dragocenem znanju strokovnjakov.

Naša terapevtska področja so imunologija, vnetne bolezni, srčno-žilne bolezni ter presnovne bolezni. Prisotni smo na področju onkologije, cepiv, nevrologije, lajšanja bolečin ter pri zdravljenju redkih bolezni. Ključnega pomena za naš pristop k raziskavam in razvoju je nov dinamičen način sodelovanja z raziskovalci na vseh področjih.

Čas, znanje in denar vlagamo v odkrivanje, razvijanje in zagotavljanje novih inovativnih zdravil in cepiv, v dobro ljudem, ki jih potrebujejo.

Da bi zagotovljali izpolnjevanje naših obveznosti do bolnikov, strank in deležnikov, ki se zanašajo na nas še naprej, se usmerjamo na izboljševanje  načina poslovanja in skrbimo za transparentnost pri vsem, kar delamo.

Da bi to uspelo s čim manj ovirami, podjetje upošteva evropske kodekse, ki smo jih sprejeli kot člani Mednarodnega foruma znanstvenoraziskovalnih farmacevtskih družb, GIZ v Sloveniji in Evropskega združenje farmacevtskih podjetij (EFPIA).