KontaktiKontaktiPogoji za uporaboPolitika zasebnostiUporaba piškotkov
HomePodročja zdravljenjaPoročanje o neželenih učinkih in ostala vprašanja o ...Poročanje o neželenih učinkih in ostala vprašanja o naših zdravilih Poročanje o neželenih učinkih

Varnost bolnikov je naša glavna zaveza.

Zdravstvene delavce, bolnike in uporabnike spodbujamo, da v primeru kakršnih koli informacij o varnosti, kakovosti ali delovanju Pfizerjevega izdelka, le te poročajo skladno z regulativo. Te informacije lahko vključujejo možne neželene učinke, poročila o okoliščinah, ki bi lahko povečale bolnikovo tveganje za neželene učinke, kot tudi druge informacije, vključno s pritožbami glede kakovosti zdravila ter z nepričakovanimi terapevtskimi učinki.

Vsi Pfizerjevi zaposleni igrajo ključno vlogo pri izpolnjevanju pravnih in etičnih dolžnosti pri zbiranju in analiziranju teh poročil in so natančno usposobljeni, da prepoznajo in poročajo o domnevnih neželenih učinkih. O vseh neželenih učinkih moramo poročati pristojnim regulatornim organom, ne glede na to, ali lahko potrdimo vzročno povezanost.

Kaj storiti, če izkusite neželene učinke

V primeru, da jemljete zdravilo in doživite/opazite neželene učinke, vas naprošamo, da o tem obvestite svojega zdravnika ali drugo zdravstveno osebje (medicinska sestra, farmacevt) ali pa poročate neposredno na JAZMP kot nacionalni center za farmakovigilanco preko spletnega obrazca:

Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke, Sektor za farmakovigilanco

Nacionalni center za farmakovigilanco

Slovenčeva ulica 22

SI-1000 Ljubljana

Tel: +386 (0)8 2000 500

Faks: +386 (0)8 2000 510

E-pošta: [email protected]

Spletna stran: https://www.jazmp.si/

oziroma družbi Pfizer, Ljubljana, ki je odgovorna za to spletno stran, na telefon 01 521 14 00, e-pošto: [email protected] ali preko spletne strani Pfizer's Adverse Event Reporting Portal (pfizersafetyreporting.com). S tem, ko poročate o domnevnih neželenih učinkih, prispevate k spremljanju varnosti zdravil na trgu ter natančnejše poznavanje varnostnega profila zdravila.

OSTALA VPRAŠANJA
Če imate kakšno medicinsko vprašanje, nas prosimo pokličite na 01 521 14 00 ali pišite na e-pošto: [email protected]. V kolikor pa bi nam radi sporočili kakršnokoli pritožbo, vezano na kakovost naših izdelkov, nas prosimo pokličite na 01 521 14 00 ali pišite na e-pošto: [email protected].

V primeru pritožbe prosimo navedite naslednje podatke:

Pogoji za uporaboPolitika zasebnostiUporaba piškotkovZa strokovno javnost Metastatski-rd.si Sos-klop.si Zemljevid spletnega mestaPfizer WorldwideNotranje poročanje o nepravilnostih © Pfizer Luxembourg SARL, Pfizer podružnica Ljubljana, Julij 2022. Vse pravice pridržane. PP-UNP-SVN-0019.